2019. április 28., vasárnap

The Highwaymen - Vélekedés


 Az 1930- as évek legendás bűnözőpárosának (Bonnie es Clyde) történetét alapos részletességgel vitte vászonra a rendező, John Lee Hancock.


Több, mint ezren vannak a fiatal bankrablók, gyilkosok nyomában, eredménytelenül. Ezért a Kormányzóasszony (Kathy Bates) két, már nyugdíjba vonult Rangert szerződtet elfogásukra, Frank Hamer (Kevin Costner) és Maney Gault (Woody Harrelson) személyében.


A két egykori bajtárs nyomába szegődik a bűnözőknek. Nehéz dolguk van, mert a lakosság Robin Hood- ként bálványozza a néha csak kedvtelésből ölő fiatalokat. A Redőrséggel összefogva Frank és Maney forró nyomra bukkan és egyre közelebb kerül az embertelen végkifejlet.


A rendező mindent tűpontosan megmutat a dokumentumok alapján, semmi nem kerüli el a figyelmét, ki milyen cigarettát szívott, milyen autóval közlekedtek, melyek voltak Clyde kedvenc fegyverei.


Bonnie Elizabeth Parker (1910- 1934 május 23.), szegény családból, de az iskolában hamar kitűnt éles eszével. Clyde Chestnut Barrow (1909- 1934 május 23.) szintén szegény család sarja és már hamar szembekerül a törvénnyel.


A film mégsem az ő életüket mutatja be, hanem azokét a katonákét, rendőrökét, Rangerekét, akik két évig hajszolták a legendás párost

Szereplők

Maney Gault
Woody Harrelson

Frank Hamer
Kevin Costner

Kathy Bates
Kim Dickens

Ivy Methvin
W. Earl Brown

Lee Simmons
John Carroll Lynch

Ted Hinton
Thomas Mann

John Quinn
David Furr

Emma Parker
Jane McNeill

Ray Hamilton
Jesse C. Boyd

RENDEZŐ:
John Lee Hancock

FORGATÓKÖNYVÍRÓ:
John Fusco
John Lee Hancock
PRODUCER:
Casey Silver

EXECUTIVE PRODUCER:
Michael J. Malone

ASSOCIATE PRODUCER:
Matthew Reynolds

ZENE:
Thomas Newman

OPERATŐR:
John Schwartzman

VÁGÓ:
Robert Frazen

Forras : itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése